Изберете страница

Grundfos

Grundfos е датска фирма със седалище в малкото градче Бйерингбро. Компанията е една от водещите в света по производство на водни помпи в света. Grundfos произвежда над 16 милиона помпи годишно. Фирмата притежава заводи в Западна Европа, далечният изток, а също така и в Северна Америка.

Три са основните продуктови групи, в които се е специализирала компанията:

  • Вертикулярни многостъпални центробежни помпи CR
  • Потопяеми сондажни помпи от сериите SP и SQ
  • Циркулярни помпи от групата UP

В областта на циркулярните помпи, Grindfos e най-големият техен производител в света. Компанията покрива близо 50 % от световния пазар.

Продуктите на Grundfos намират широко и разнообразно приложение в ежедневието. Те се използват в отоплението, климатизацията, водоснабдяването от кладенци и подпочвени води, подпомага преноса на дренажни, отпадни и фекални води, както и в други области.

Моделите на фирмата GRUNDFOS ALPHA 2, ALPHА 2 L, SOLAR UPS, MAGNA, TP, SQ, JP Bаsic, както и много други са гаранция за качество с марката GRUNDFOS. Моделите са компактни и лесни за монтаж. Използват се както за повояване в градинарството и селското стопанство, така и за ефективно засмукване от сондажи и кладенци с дълбочина на водата до 8 метра.

Освен това компанията произвежда още потопяеми и сухи електро двигатели, електронни компоненти, както и системи за управление и защита на помпени агрегати и системи.