Изберете страница

MCZ – Италия

MCZ Group (Manufatti Cemento Zanette) е създадена през 1975 година за производство на циментови продукти. Първоначалният успех на компанията се дължи на барбекю индустрията, в която MCZ Group вече е европейски лидер под марката Sunday.

През 80-те години на 20-ти век компанията започва да произвежда открити камини, след това се насочват и към пълна линия на затворени камини, за да отговори на изискванията на бързо растящия пазар.

През 1995 година производството на компанията се разраства и се произвеждат висококачествени и ефективни печки: MCZ е сред първите компании в света, които въвеждат система за пелети. MCZ Group е сред най-големите италиански износители на печки на пелети на европейския пазар.

Марката MCZ се консолидира на пазара чрез разработването на все повече продукти, насочени предимно към изделия задвижвани със силата на огъня, а компанията постоянно и непрекъснато расте на европейския и световен пазар.

През 2011 година стратегията на компанията се насочва и към създаването на нова бизнес линия. Става въпрос за възобновяемата енергия. MCZ Group навлиза на пазара на биомаса и слънчеви системи.