Изберете страница

GreenEcoTherm с TÜV сертификати

Пелетните котли с марка GreenEcoTherm вече с TÜV сертификати!

Водогрейните пелетни котли произвеждани от фирма „Екотерм проект“ ЕАД, под марката GreenEcoTherm, вече са със сертификат от TÜV NORD за съответствие със стандарт EN 303-5:2012 – Отоплителни котли. Част 5: Отоплителни котли за твърдо гориво с ръчно и автоматично подаване на горивото с номинална топлинна мощност до 500 kW.

Сертификацията извършена от TÜV NORD на високоефективните пелетни котли Pelletherm V.2 и Pelletherm V.4 доказва за пълното съответствие с изискванията.

Изпитанията показват, че съоръженията с марка GreenEcoTherm се класифицират като котли клас 5 съгласно стандарт EN 303-5:2012. Проведените тестове за вредни емисии в газовете, показват показания в пъти-по ниски от минималните за стандарта.

Сертификацията покрива всички системи за безопасност, включително и патентованото от производителя устройство за дозиране на горивото, което предотвратява самозапалването и навлизане на обратен огън към бункера за гориво и др. С тази система са снабдени котлите от серия Pelletherm V2.M01 и Pelletherm V.4.

Гамата със съоръжения за оползотворяване на дървесна биомаса производство на “Екотерм проект” ЕАД, включва:

  • Автоматизирани пелетни котли от серия Pelletherm V.2 M01;
  • Автоматизирани пелетни котли от серия Pelletherm V.4 Integra;
  • Пелетни системи от серия DakonEra;
  • Пелетни системи със самопочистващи горелки Pelletherm V.4 Long Time;
  • Автоматизирани пелетни горелки GP;
  • Мощностния диапазон, който обхващат е от 18 до 100kW.

Широката гама от пелетни котли и горелки се предлага успешно в цяла Европа, като от 2014г “Екотерм проект” ЕАД изнася своята продукция и за Германския пазар.